درباره کوپلر میلگرد بیشتر بدانید!

درباره کوپلر میلگرد بیشتر بدانید!

کوپلر میلگرد چیست؟! اگر در زمینه صنعت یا پروژه های ساختمانی فعالیت می کنید ممکن است تا به حال اصطلاح کوپلر به گوش شما هم خورده باشد و یا در جایی خوانده باشید اما با مفهومش آشنایی کاملی نداشته باشید! شاید هم این قطعه را به طور کامل می شناسید و به دنبال افزایشاطلاعات خود درباره کوپلر هستید.  

از زمان های قدیم برای متصل کردن میلگردها در سازه های بتنی، روش های متفاوتی وجود داشت. امروزه پس از تلاش های بسیار برای بهبود اتصالات مکانیکی، از وسیله ای به نام کوپلر استفاده می کنند. در این مقاله مطالب مهمی برای شما درباره فناوری جدید کوپلر به طور کامل تحقیق، جمع آوری و ارائه کرده ایم پس تا آخر با ما همراه شوید.

سیستم های اتصال میلگرد قبل از کوپلر چیست؟ 

سیستم های قبل از کوپلر شامل متدهایی مانند اورلپ و جوش هایی است که بسیار مورد استفاده قرار می گرفت. این روش ها میان عوام به عنوان روش پایه به دلیل صرفه اقتصادی و یادگیری آسان شناخته می شد و در صنعت ساخت و ساز رواج بسیاری داشت. 

  • روش جوشکاری (فورجینگ) 

در این روش میلگردها را به همدیگر به صورت مستحکم جوش می زنند. در اصل این روش بسیار هم مورد پسند است زیرا می توان حتی میلگردهای با قطرهای زیاد را به هم متصل کرد؛ در حالی که نیاز نیست این عمل در دمایی ثابت انجام شود اما لازم است که میلگردهای قابل اتصال دارای درصد کربن کمتر از 51% در ترکیبات اولیه خود باشد. خوب است بدانید که برای انجام جوشکاری شما باید برخی از مهارت های خاص جوشکاری را یاد بگیرید. 

  • روش اورلپ

در این روش، میلگردها را توسط سیم ها به یکدیگر متصل می کنند. این روش بسیار ساده و کم هزینه است که همانند جوشکاری می توان آن را بر روی میلگردهای با قطرهای بزرگ هم اعمال کرد. با این حال روش اورلپ ممکن است معایبی از جمله هدر رفتن میلگرد حین ایجاد طول پوشش و کاهش مقاومت سازه در محل اتصال، داشته باشد.

ویژگی های اصلی کوپلر چیست؟

کوپلرها در اصل از مواد خالص با کیفیتی ساخته می شوند مانند فولاد آلیاژ CK45 و روشی جدیدتر برای اتصال میلگردها هستند. دلیل استفاده از متریال فولاد این است که کوپلرها باید دارای قدرت و مقاومت بالایی باشند تا سازه شما استحکام مورد اطمینانی داشته باشد. در اتصالات مکانیکی برای طراحان و مهندسان این صنعت، ضروری است که الزامات فنی مربوط به روش اتصالات مکانیکی کوپلر را دانسته و آن را در پیاده سازی این روش رعایت و اعمال کنند.

انواع کوپلر میلگرد در کوپلرسازان

می توانید در بازار انواع مختلفی از کوپلر ها را با سایزهای متفاوت پیدا کنید. به برخی از کوپلرها که در تیم صنعتی کوپلرسازان تحت استاندارد های ملی و بین المللی تولید می شود اشاره می کنیم:

  • کوپلر استاندارد

شما می توانید این نوع کوپلر را در تمامی شرایط ها و برای همه قسمت های سازه خود استفاده کنید. اما یک شرط استثنایی دارد که باید یکی از میلگرد های استفاده شده در بتن دارای خصوصیت چرخش باشد. رزوه داخلی این محصول، راستگرد می باشد به همین دلیل با نام کوپلر راستگرد نیز شناخته می شود.

  • کوپلر میلگرد با رزوه راست و چپ

این کوپلر را می توان در تمامی قسمت های سازه خود به کار ببرید اما اگر میلگرد ثابتی دارید که قابل چرخش نیست مطمئن باشید که این کوپلر بیشتر به دردتان خواهد خورد. بهرحال در نقاطی از سازه ممکن است وضعیت آرماتورها به گونه ای باشد که امکان چرخش برای هیچ یک از میلگردها وجود نداشته باشد، در این شرایط کوپلر چپ و راست مشکل اتصال را حل می کند. زیرا رزوه داخلی این کوپلر از یک‌ طرف چپ‌ گرد و از طرف دیگر راست‌ گرد می‌باشد. 

  • کوپلر تبدیلی

کوپلر تبدیلی برای اتصال دو میلگرد با سایز‌های مختلف به یکدیگر استفاده می ‌شود. این کوپلر با اختلاف یک سایز در دو طرف تولید می ‌شود و بهترین اتصال برای میلگردهای با سایز ۱۶ تا ۵٠ است. بنابراین اصلی ترین ویژگی کوپلر تبدیل، داشتن دو سایز رزوه مختلف در طرفین کوپلر است و کارکرد اصلی آن، اتصال دو آرماتور با قطرهای متفاوت می باشد. 

  • کوپلر میلگرد جوشی

کوپلر جوشی نوعی اتصال محکم و قابل اطمینان را میان سازه بتنی و قطعات فلزی فراهم می کند. بیشترین کاربرد کوپلر جوشی در اتصالات دیوار برشی به سازه فلزی می باشد. بدین ترتیب که ابتدا یک سمت کوپلر قطعه فلزی جوش داده می شود و سپس طرف دیگر کوپلر برای رزوه کردن آرماتورها آماده می گردد.

  • کوپلر پیچی

کوپلر پیچی و یا همان کوپلر قفل شونده را در شرایطی که طول آرماتور انتظار برای اتصال به میلگرد بعدی کمتر باشد  می توان استفاده کرد.

کاربردهای کوپلر میلگرد چیست؟

کوپلرها را می توان در انواع مختلف صنعت های ساختمانی استفاده کرد. 

سد سازی:

در پروژه های سد سازی، کوپلر میلگرد نقش اصلی را در ایجاد ارتباط میلگرد ها و تقویت سازه ها دارد. گفتنی است که دلیل این عمل داشتن مقاومت بالا در مقابل بارهای سنگین و شرایط محیطی سخت است.

تونل ها:

یکی دیگر از کاربردهای کوپلر استفاده آن ها در زیرساخت های شهری است که نیاز است طوری طراحی شوند که در شرایط سخت و تحمل بار بسیار سنگین مقاوم باشد. برای مثال این فناوری را در خطوط متروهای تهران پیاده سازی کرده اند.

سازه های سنگین و عظیم:

در ساخت و ساز برج ها که بار بسیار زیادی دارند و دارای میلگردهایی با قطرهای بسیار زیاد هستند از کوپلر میلگرد استفاده می کنند. 

نکاتی که حین خرید کوپلر میلگرد باید رعایت کنید! 

اگر می خواهید که حین خرید کوپلر استاندارد دچار ضررهای مالی نشوید و یا کوپلری که می خرید پس از استفاده در سازه شما مسبب دردسرهای عظیمی نشود، مستلزم رعایت نکاتی هستید!

با داشتن اطلاعات کافی در مورد برخی شرایط مانند شناخت انواع جنس های تقلبی و بی کیفیت و استاندارد، در نظر گرفتن کیفیت ساخت، قیمت مناسب، دقت داشتن به مواد استفاده شده در ساخت کوپلر، رعایت نکاتی که وزارت مسکن و شهرسازی تعیین کرده است، انجام تست کشش، قابلیت اطمینان به مستحکم بودن و طول عمر و … شما می توانید از اتفاقات دردسرساز قابل پیش بینی جلوگیری کنید.

مزای کوپلر چست؟ 

کوپلر ها به دلیل داشتن قیمت مناسب نسبت به روش اورلپ، روشی مورد پسند در صنعت ساخت و ساز برای اتصالات است. پیاده سازی کوپلر مانند جوشکاری نیاز به یادگیری مهارت خاصی ندارد و بسیار ساده است. کوپلرها می توانند به سادگی بر روی رزوه ی سرمیلگر متصل شده و میلگرد بالایی نیز به همین صورت به روی کوپلر بسته می شود. این عمل تنها نیاز به یک ابزار آچار کوپلر دارد که باید کارگر  با خود داشته باشد تا با آن کوپلر را سفت کند و مستحکم بودن اتصال را تضمین کند.

کوپلرها پیش ساخته هستند و این می تواند یک ویژگی مثبت به شمار بیاید زیرا قبل از مصرف و حتی پس از تولید تست می شوند. از طرفی نیاز به استفاده از مواد اضافی حین اجرای کوپلر نیست و این باعث صرفه جویی در زمان و وقت شما خواهد بود.

خلاصه نکات کوپلر چیست؟

کوپلر یک فناوری نوین در صنعت ساخت و ساز است که برای متصل کردن میلگردها در سازه های بتنی کاربرد دارد. اجرای این روش بسیار آسان است؛ کارگر نیاز به یادگیری مهارت خاصی ندارد و در کل کوپلر قیمت مقرون به صرفه است. این روش مزیت های زیادی نسبت به دیگر روش های قدیمی دارد برای مثال می توانید در بازار انواع سایزهای کوپلر را متناسب با قطر میله های خود بیابید و این که نیاز به نیروهای کاری بسیار زیادی هم ندارد. اگر شما هم یک سازه با عظمت بسیار زیاد و بار سنگین مانند بیمارستان، برج، مراکز آتشنشانی و یا سد و تونلی در حال ساخت دارید پیشنهاد می شود که از کوپلر ها استفاده کرده و استحکام و ایمنی کار خود را تضمین کنید.

با کوپلرسازان در  تماس باشید

گروه صنعتی  کوپلرسازان، انواع کوپلر میلگرد را  از جمله کوپلر استاندارد، کوپلر انتهایی، کوپلر تبدیل، کوپلر چپ و راست، کوپلر جوشی و … تولید می کند. این گروه صنعتی، به عنوان بزرگترین تولید کننده زنجیره کوپلر میلگرد در ایران، کلیه فرآیند های تولید محصولات خود را با استفاده از آخرین دستگاه های روز دنیا و رعایت تمامی پروتکل های کیفی انجام می دهد. برای خرید کوپلر استاندارد، خرید دستگاه رزوه زن میلگرد ، سفارش محصول، اخذ قیمت و یا مشاوره فنی با متخصصین ما می توانید با شماره های موجود تماس حاصل نمایید.

لطفا امتیاز بده!
اگه خوشت اومد به اشتراک بزار!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *