در ساختمانسازی، برای اتصال میلگردها به یکدیگر از روشها و ابزارهای متنوعی استفاده می شود، یکی از روش ها استفاده از کوپلر میلگرد می باشد. با پیشرفت چشمگیر صنعت ساختمانسازی، مشکلات اتصال میلگردها به کمک وسایلی مانند کوپلر پشت سر گذاشته شدند. ما در گروه صنعتی کوپلرسازان قصد داریم با معرفی انواع کوپلر(اتصالات مکانیکی) در این مقاله شما را با مزایای این وصله مکانیکی آشنا کنیم.
آشنایی با کوپلر میلگرد
کوپلر میلگرد یا وصله مکانیکی قطعه فلزی هستند که در سازه های بتنی برای اتصال میلگردها (میلگردهای تقویتی) به یکدیگر استفاده می شوند. استفاده از اتصالات مکانیکی جایگزینی مناسب برای روش های سنتی مانند اورلپ و فورجینگ(جوشکاری) میلگردها می باشد. همچنین مزایای متعددی از جمله سرعت اجرا، دقت بالا و کاهش ضایعات دارد.
کوپلر میلگرد، یک قطعه مهم در صنعت ساختمان سازی میباشد که برای اتصال دو شاخه میلگرد به یکدیگر به کار میرود. از این وصله مکانیکی در سازه های بتنی استفاده می شود.
جنس تمامی کوپلر های کوپلرسازان از فولاد آلیاژی CK45 است. این نوع فولاد بهترین نوع آن محسوب می شود و دارای استحکام و پایداری بالایی هستند. طراحی آنها به گونهای است که اتصال محکم و قوی بین دو میلگرد را فراهم میکنند. این کوپلرها معمولاً با رزوه های متنوعی تولید می شوند که انتخاب یکی از آنها به به سایز آرماتور و موقعیت استفاده از آن بستگی دارد.
انواع کوپلر میلگرد
کوپلرها دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام با توجه به نیاز پروژه و قطر میلگرد کاربرد متفاوتی دارند. در ادامه به معرفی انواع کوپلر میلگرد میپردازیم.
کوپلر استاندارد
کوپلر استاندارد نوعی اتصال مکانیکی است که برای اتصال دو سر میلگرد در سازه های بتنی به کار می رود. این نوع کوپلر مطابق با استانداردهای ملی ایران 12921 و 16264 طراحی، تولید و آزمایش می شود. همچنین از نظر کیفیت و عملکرد قابل اعتماد است.
کوپلر استاندارد از رایجترین و پرکاربردترین انواع کوپلر است. رزوه داخلی کوپلر، به صورت راستگرد میباشد، به همین دلیل ممکن است آن را با نام “کوپلر رزوه راستگرد” نیز شنیده باشید.
از کوپلر استاندارد برای اتصال دو آرماتور با سایزهای یکسان استفاده میشود و در صورتی که حداقل یکی از میلگردهای درون آن، امکان چرخش داشته باشد، در تمامی قسمتهای سازههای بتنی، مورد استفاده قرار میگیرد.
کوپلر انتهایی
کوپلر انتهایی یکی از خاص ترین انواع کوپلر میلگرد می باشد که کاربردی متفاوت با سایر وصله های مکانیکی هم خانواده خود دارد. بصورت کلی کارکرد اصلی کوپلر ها جهت اتصال دو میلگرد به یکدیگر می باشد. در صورتی که کارکرد کوپلر انتهایی نه در میان دو آرماتور بلکه در انتهای میلگرد و خم انتهایی آرماتور می باشد.
(Terminator Coupler) کوپلر انتهایی STE مناسب ترین جایگزین برای خم انتهای آرماتور است. در انتهای تیر و محل قطع میلگردها، باید یک خم 90 درجه با طول مشخص وجود داشته باشد. این خمها مخصوصا در محل اتصال تیر به ستون باعث شلوغی محل اتصال و سختی آرماتور بندی در این محل میشود. یکی از راه های کاهش تراکم آرماتور در محل اتصال، استفاده از کوپلر انتهایی به جای خم در انتهای آرماتور است.
گروه صنعتی کوپلرسازان، کوپلر انتهایی را در سایز های 16 تا 50 تولید می کند، همچنین امکان تولید سفارشی اتصالات مکانیکی با طول و گام های خاص نیز قابل انجام است.
کوپلر تبدیل
(Transition coupler) کوپلر تبدیل STR یکی از کارآمد ترین انواع کوپلر میلگرد (Rebar coupler) است. مواردی وجود دارد که در آن دو میلگرد با دو سایز مختلف در یک نقطه به هم میرسند. این میلگرد ها باید به یکدیگر متصل شوند و یک میلگرد واحد را تشکیل دهند. در این موارد کوپلری که برای اتصال این دو میلگرد استفاده میشود با میلگرد معمولی متفاوت است. در واقع این کوپلر دو سایز رزوه مختلف در طرفین خود دارد. همچنین میتواند در دو طرف امکان اتصال دو میلگرد با قطرهای متفاوت را فراهم کند.
قابل ذکر است، اگر کوپلر تبدیل مورد نظرتان جزء تولیدات مداوم اتصالات مکانیکی کوپلرسازان نباشد، کوپلر تبدیل با هر سایز درخواستی برای شما تولید خواهد شد. کوپلر تبدیل برای میلگرد سایز 20 تا 50 در شرکت کوپلرسازان تولید میشود و امکان تولید کوپلر به صورت اختصاصی با طول و گام درخواستی توسط مشتریان محترم وجود دارد.
لازم به توضیح است، جنس تمامی کوپلر های کوپلرسازان از فولاد آلیاژی CK45 است. تمامی اتصالات مکانیکی این برند با دستگاه های تمام اتوماتیک CNC تولید می شود. همچنین تولید کوپلرهای اختصاصی برای موارد خاص امکان پذیر است.
کوپلر میلگرد چپ و راست
کوپلر چپ و راست برای اتصال دو میلگرد به یکدیگر به صورت معکوس و با رزوه های چپ و راست استفاده می شود. این نوع کوپلر برای مواردی که نیاز به اتصال معکوس و 180 درجه دارند، مناسب است.
در بعضی موقعیت ها ممکن است در نقاطی از سازه، آرماتورها در وضعیتی قرار بگیرند که امکان چرخش برای هیچ یک از میلگردها وجود نداشته باشد، در این شرایط کوپلر استاندارد کارایی خود را از دست می دهد و مهندسان از کوپلر چپ و راست استفاده میکنند، چرا که رزوه داخلی این کوپلر در دو جهت مختلف میباشد، همچنین رزوه های ایجاد شده روی میلگردها نیز یکی چپ گرد و دیگری راست گرد می باشد.
گروه صنعتی کوپلرسازان، کوپلر با رزوه چپ و راست را در سایز های 16 تا 50 تولید می کند، همچنین امکان تولید سفارشی اتصالات مکانیکی با طول و گام های خاص نیز فراهم می باشد.
کوپلر میلگرد جوشی
از آنجایی که آرماتورهای AIII جوش پذیر نیستند برای اتصال به المانهای فلزی ابتدا میلگردها را به یک کوپلر جوشی متصل میکنند. به این شکل که ابتدا سر میلگرد رزوه شده به کوپلر پیچ شده و سپس کوپلر به قسمت فلزی مورد نظر جوش داده میشود. استفاده از این نوع کوپلر، امکان اتصال میلگرد به سازه فلزی را هم ایجاد کرده است. در واقع در این حالت کوپلر به سازه فلزی جوش داده شده و نیازی به جوشکاری میلگرد وجود ندارد.
گروه صنعتی کوپلرسازان، به عنوان بزرگترین تولید کننده کوپلر میلگرد در ایران، کلیه فرآیند های تولید محصولات خود را با استفاده از دستگاه های روز دنیا و رعایت تمامی پروتکل های کیفی این حوزه انجام می دهد. جنس تمامی کوپلر های کوپلرسازان از فولاد آلیاژی CK45 است و تمامی اتصالات مکانیکی این برند با دستگاه های تمام اتوماتیک CNC تولید می شود.
کوپلر پیچی
از کوپلر پیچی در موقعیت هایی که امکان ایجاد رزوه وجود ندارد، مانند کوتاه شدن ریشه آرماتورها در ستون و دیوار برشی، از این نوع کوپلر استفاده میشود. در این روش انتهای میلگرد در داخل کوپلر قرار گرفته و پیچها روی آرماتور سفت میشوند. مدل پیچی یا پیچی قفل شونده برای اتصال میلگردهایی است که حداکثر طول آنها 20 سانتیمتر باشد. از این کوپلر برای اتصال میلگردهای انتظار و مقاومسازی بتن استفاده میشود.
ما در گروه صنعتی کوپلر سازان به عنوان تنها تولید کننده زنجیره کامل کوپلینگ میلگرد در ایران به شما این اطمینان را می دهیم که بالاترین کیفیت محصولات را با قیمتی مناسب ارائه می نماییم.
جهت ثبت سفارش و خرید انواع کوپلر، اخذ قیمت و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. همچنین برای آشنایی با سایر محصولات کوپلرسازان شامل انواع کوپلر میلگرد، دستگاه رزوه زن میلگرد و آچار کوپلر به بخش محصولات سایت شرکت مراجعه نمایید.