برای اتصال میلگردها روش های متعددی وجود دارد که هر کدام ویژگی هایی دارند. به عنوان روش های پرکاربرد می توان به اورلپ و کوپلر اشاره کرد که با هم تفاوت هایی دارند. گروه صنعتی کوپلر سازان قصد دارد در این مقاله تفاوت اصلی اورلپ و کوپلر در اتصال میلگرد+ مناسب ترین روش را برای شما به طور کامل شرح دهد تا بتوانید بهترین انتخاب را برای پروژه های خود داشته باشید. همچنین برای خرید کوپلر استاندارد و سایر محصولات، مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مهندسان و متخصصان گروه صنعتی کوپلر سازان در این حوزه تماس حاصل فرمایید.
اورلپ میلگرد چیست؟
اورلپ میلگرد (overlap rebar) به عنوان یکی از روشهای اتصال میله ها، در مواقعی که میلگردهای موجود کوتاه تر از طول مورد نیاز هستند، برای افزایش طول به کار می رود. این فرآیند با هدف انتقال موثر نیروی محوری از میله انتهایی به میله اتصال در نقطه اتصال انجام می شود.
میلگرد، به عنوان یکی از اصلی ترین عناصر مورد استفاده در صنعت ساخت و ساز، نقش حیاتی را در سازه های مختلف ایفا می کند. عموما این میلگردها به طول ۱۲ متر تولید و در بازار عرضه می شوند. با این حال، در برخی موارد، ابعاد استاندارد ۱۲ متری میلگرد نمی تواند نیازهای خاص پروژه را برآورده کند و نیاز به استفاده از میلگردهای با طولی بیشتر یا کوتاه تر برای دستیابی به ابعاد دقیق مورد نیاز در ساختمان وجود دارد.
کوپلر چیست؟
هر گاه در روند ساخت پروژههای ساختمانی، نیاز باشد که، دو قطعه میلگرد به یکدیگر متصل شوند و تشکیل یک میلگرد بلندتر را بدهند می توان ازوصله مکانیکی میلگرد یا کوپلر میلگرد استفاده کرد. در واقع وصله مکانیکی میلگرد قطعه ای فولادی استوانه ای شکل است که باعث اتصال دو میلگرد رزوه شده به هم می شود و آن دو میلگرد را به یک میلگرد بلندتر تبدیل می کند. با این کار به جای دو میلگرد کوتاه یک میلگرد بلندتر داریم که همه خواص و ویژگیهای یک میلگرد یکتا را را در خود دارد.
وصله مکانیکی میلگرد یک جایگزین بسیار مناسب نسبت به دیگر روشهای اتصال میلگرد مثل اتصال اورلپ است. امروزه شاهد آن هستیم که کوپلر به سرعت به یکی از مهم ترین ابزارهای استفاده شده در اتصال میلگردهای فولادی تبدیل شده است. کوپلرها نه تنها سرعت ساخت را افزایش میدهند بلکه به افزایش کیفیت و استحکام سازههای بتنی نیز کمک میکنند. با انتخاب کوپلر هزینه ساخت و ساز را تا 30 درصد کاهش خواهید داد.
گروه صنعتی کوپلرسازان، به عنوان بزرگترین تولید کننده کوپلر میلگرد در ایران، کلیه فرآیند های تولید محصولات خود را با استفاده از دستگاه های روز دنیا و رعایت تمامی پروتکل های کیفی این حوزه انجام می دهد. جنس تمامی کوپلر های کوپلرسازان از فولاد آلیاژی CK45 است و تمامی اتصالات مکانیکی این برند با دستگاه های تمام اتوماتیک CNC تولید می شود.
بررسی تفاوت های اصلی اورلپ و کوپلر در اتصال میلگرد
تقریباً در تمام سازه های بتن آرمه، میلگردها باید به هم متصل شوند. طول مورد نیاز یک میلگرد ممکن است کمتر از طول میلگرد های موجود باشد، در این صورت نیاز است تا چند میلگرد را به هم متصل کنیم. اینکار با روش هایی مانند کوپلر و اورلپ انجام می شود. در ادامه به مقایسه روش های کوپلر و اورلپ خواهیم پرداخت.
تفاوت در مصرف میلگرد
در روش اورلپ برای همپوشانی نیاز به طول میلگرد بیشتری داریم، که سبب افزایش مصرف میلگرد می شود.استفاده از کوپلر به همپوشانی نیاز نداشته و مصرف میلگرد را کاهش می دهد.
تفاوت در میزان ازدحام میلگرد
تراکم زیاد میلگرد در سازه مقاومت آن را در برابر لرزه یا زلزله پایین می آورد و انعطاف سازه را دچار چالش می کند. اما با استفاده از کوپلر می توان این مشکل را برطرف کرد و همچنین تا حد زیادی تراکم میلگرد را کاهش داد.
تفاوت در بتن ریزی
تفاوت بعدی اورلپ و کوپلر در اتصال میلگرد در بتن ریزی است. متصل کردن آرماتورها به صورت منظم با کوپلر سبب انجام بتن ریزی بهتر و مطلوب تر می شود. ولی در روش اورلپ چون تراکم میلگردها در محل اتصال زیاد است بتن ریزی با مشکل مواجه می شود.
تفاوت در محاسبات
در صورتی که از کوپلر استفاده شود، دیگر نیاز به محاسبه طول پوشش میلگرد نیست و احتمال بروز خطا از بین می رود.
تفاوت در قیمت تمام شده
با استفاده از کوپلر مقدار مصالح مصرفی کمتر خواهد شد و نیاز به نیروی انسانی کاهش می یابد. همچنین کوپلر نیاز به میلگرد برای همپوشانی ندارد و در هزینه ها صرفه جویی می شود. در نهایت می توان گفت تفاوت در قیمت تمام شده یکی دیگر از تفاوت های اورلپ و کوپلر در اتصال میلگرد است.
تفاوت در کاهش ضایعات
ضایعات آرماتور در صورتی که از کوپلر استفاده شود ۱۵ درصد کاهش می یابد. به این دلیل که اورلپ برای اتصالات در نقاط خاص دارای قانون در آیین نامه است. برای مثال اورلپ باید ۱.۳ برابر طول وصله کششی را در بر گیرد که بدین گونه ضایعات بیشتر می شود.
تفاوت در ابعاد پروژه
با گسترش ابعاد پروژه، روش اورلپ توجیح پذیری اقتصادی خود را به دلیل حجم بالای اتلاف میلگرد از دست می دهد. در پروژه های بزرگ، روش استفاده از کوپلر بهترین گزینه است.
تفاوت در ابزارهای مورد نیاز
یکی دیگر از تفاوت های اورلپ و کوپلر در اتصال میلگرد ابزارهای مورد نیاز است. در هر دو روش، جهت اجرای اتصال، استفاده از ابزارهای خاص خاص هر روش الزامی است. اما استفاده از اتصالات مکانیکی(کوپلر) و ابزارهای آن سرعت اجرای بسیار بالاتری دارد.
تفاوت در نحوه انتقال بار
از آنجایی که اورلپ از طریق بتن اطراف خود انتقال بار را انجام می دهد، در صورتی که بتن صدمه ببیند انتقال بار به وسیله وصله اورلپ از بین می رود. در صورتی که کوپلر در هر شرایطی یکپارچگی سازه را حفظ کرده و متکی به بتن نیست.
تفاوت در زمان مورد نیاز
به عنوان یکی دیگر از تفاوت های اورلپ و کوپلر در اتصال میلگرد می توان به زمان مورد نیاز برای انجام آن اشاره کرد. اجرای کوپلر زمان کمی نیاز دارد اما اورلپ به این دلیل که باید میلگردها به هم بسته شوند سرعت را کم میکند در صورتی که در کوپلر میلگرد ها به راحتی با آچار کوپلر به هم متصل می شوند.
تفاوت در انسجام سازه
انتقال بار در کوپلر به خاطر وضعیت بتن و نوع آن مستقل است. همین امر سبب می شود تا کوپلر در برابر نیروهای دینامیکی، استاتیکی و فشارهایی چون زلزله یکپارچگی ساختاری را بهتر از اورلپ حفظ کند.
تفاوت در قطر میلگردهای وصله
از دیگر تفاوت های اورلپ و کوپلر در اتصال میلگرد می توان به قطر میلگردهای متصل شده اشاره کرد. این مسئله بیشتر در ساخت ستون ها دیده می شود. در روش کوپلر برای وصله میلگردها از میلگرد با قطر بیشتر و یا دو میلگرد با قطرهای مختلف استفاده می شود. اما در روش اورلپ از میلگردهایی با قطر کم و یکسان استفاده می شود.
تفاوت در مقاومت
وقتی بخواهیم در یک سازه مقاومت در اتصال ها را در نظر بگیریم میتوانیم استفاده از روش کوپلر را پیشنهاد کنیم که روش مناسب تری به حساب می آید.
تفاوت در وزن سازه
یکی دیگر از تفاوت های اورلپ و کوپلر در اتصال میلگرد مربوط به وزن سازه است. به دلیل آنکه در روش کوپلر از میلگرد کمتری استفاده می شود وزن سازه کمتر است.
مقایسه هزینه روش های اورلپ و کوپلر برای اتصال میلگردها
اگرچه مزایای کوپلر به خوبی برای همه شناخته شده است، اما یک نگرانی عمده در خصوص هزینه استفاده از آنها وجود دارد. حال این سوال مطرح می شود که آیا این تصور که هزینه کوپلر بیشتر از اتصالات اورلپ است واقعیت دارد؟ با استفاده از کوپلر، پیمانکاران میتوانند در هزینه ها صرفه جویی کنند، و میتوانند از 20 تا 50 درصد هزینه های اضافی در مقایسه با اتصال اورلپ جلوگیری کنندد. جدای از آن، بسیاری از موارد دیگر نیز وجود دارد که می توان پیش بینی کرد.
بطور کلی قیمت وصله های مکانیکی به عوامل مختلفی مانند قیمت مواد اولیه و نوسانات بازار ارز بستگی دارد؛ تمام تلاش گروه صنعتی کوپلر سازان بر این است تا محصولات با کیفیت و قیمت مناسب به مشتریان خود ارائه نماید.
شرکت کوپلرسازان کوپلر میلگرد را در انواع مختلفی از جمله کوپلر استاندارد، کوپلر انتهایی، کوپلر تبدیل، کوپلر چپ و راست، کوپلر جوشی و … تولید می کند. همچنین گروه صنعتی کوپلرسازان، به عنوان بزرگترین تولید کننده زنجیره کوپلر میلگرد در ایران، کلیه فرآیند های تولید محصولات خود را با استفاده از دستگاه های روز دنیا و رعایت تمامی پروتکل های کیفی این حوزه انجام می دهد. برای خرید دستگاه رزوه زن میلگرد ، سفارش محصول، اخذ قیمت و یا مشاوره با متخصصین ما می توانید با شماره های موجود تماس حاصل نمایید.