انواع کوپلر که در صنایع ساخت و ساز محبوبند! 

انواع کوپلر که در صنایع ساخت و ساز محبوبند! 

کوپلر میلگرد یا Rebar coupler، یک اتصال مکانیکی است که در آرماتوربندی استفاده می ‌شود. این قطعه توخالی با روزه های داخلی خود، میلگرد ها را به هم وصل می ‌کند. فرآیند اتصال میلگرد های رزوه دار به وسیله انواع کوپلر به روش کوپلینگ نیز معروف است. در این مطلب با گروه صنعتی کوپلرسازان، بزرگترین تولید کننده انواع کوپلر میلگرد در ایران همراه باشید تا ببینیم چرا کاربرد کوپلرها در صنعت ساخت و ساز محبوب است.

برای خرید کوپلر، خرید دستگاه رزوه زن میلگرد و سایر محصولات کوپلرسازان که همگی دارای نشان استاندارد ملی ایران، تاییدیه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، گواهی تایید فنی وزارت نفت، گواهی HSE-MS ، ISO 14001 و ISO 9001 می باشد همین الان با کارشناسان کوپلرسازان تماس بگیرید.

اهمیت اتصال میلگردها در آرماتوربندی

میلگردهای آجدار در ابعاد ۱۲ متری تولید می‌ شوند و برای استفاده در بتن آرمه، نیاز به آرماتوربندی دقیق دارند. اتصال صحیح میلگرد ها در بتن آرمه، بخش حیاتی از ساختمان ‌سازی است و بر قوت فونداسیون و سازه ‌ها تأثیرگذار است. کوپلر میلگرد برای اتصال دقیق و مطمئن میلگرد ها به کار می‌ رود.

کوپلر میلگرد در انواع مختلف تولید می ‌شود و برای انواع وصله‌ های مختلف مناسب است. قبلاً از روش ‌های سنتی مانند اورلپ میلگرد یا جوش‌دهی (فورجینگ) برای اتصال میلگرد ها استفاده می ‌شد، اما امروزه  کوپلر میلگرد به دلیل مزایای بیشتر رواج بیشتری دارد. 

شناخت انواع کوپلر

کوپلر میلگرد، یک اتصال مکانیکی است که در آرماتوربندی بکار می‌رود و دارای انواع مختلفی است که هر کدام برای شرایط خاصی مناسب هستند. قبل از بررسی انواع کوپلر، نکته‌ ی مهمی که باید در نظر گرفته شود، مفهوم “رزوه کردن” است. رزوه کردن به معنای ایجاد شیارهای مارپیچی مانند پیچ در انتهای میلگرد یا داخل کوپلر است.

کوپلر استاندارد

کوپلر استاندارد یکی از انواع کوپلرهاست که قابل استفاده در تمام قسمت‌ های سازه است. این کوپلر با رزوه راست گرد نیز شناخته می‌ شود و شیارهای پیچی داخل آن راست ‌گرد هستند. کوپلر استاندارد برای میلگردهای سایز ۱۶ الی ۵٠ مناسب است و به صورت اختصاصی با طول و گام سفارشی نیز تولید می ‌شود. 

در کل کوپلر استاندارد دو ویژگی مهم دارد: 

-سایز رزوه هر دو طرف کوپلر استاندارد به یک اندازه است. 

-هر دو رزوه کوپلر استاندارد، راست گرد هستند. 

گروه صنعتی کوپلرسازان، این کوپلر را در سایز های 16 تا 50 تولید می کند.علاوه بر آن که امکان تولید سفارشی اتصالات مکانیکی با طول و گام های خاص نیز وجود دارد. 

کوپلر با رزوه چپ و راست

کوپلر با رزوه چپ و راست در قسمت‌هایی از سازه که امکان چرخش هیچ کدام از آرماتورها وجود نداشته باشد قابل استفاده است. با چرخاندن کوپلر، رزوه‌های دو آرماتور با رزوه های داخلی کوپلر درگیر و در نهایت رزوه‌ها تا انتها داخل کوپلر بسته می شود.

در کل کوپلر چپ و راست دو ویژگی مهم دارد: 

-سایز رزوه در هر دو طرف کوپلر چپ و راست،  به یک اندازه است. 

-یکی از رزوه ها راست گرد و یکی چپ گرد است. 

گروه صنعتی کوپلرسازان، کوپلر با رزوه چپ و راست را در سایز های 16 تا 50 تولید می کند، همچنین امکان تولید سفارشی اتصالات مکانیکی با طول و گام های خاص نیز فراهم می باشد.

کوپلر تبدیلی

کوپلر تبدیلی برای اتصال دو میلگرد با سایز‌های مختلف به یکدیگر استفاده می ‌شود. این کوپلر با اختلاف یک سایز در دو طرف تولید می ‌شود و بهترین اتصال برای میلگردهای با قطر و سایزهای مختلف است. پس کوپلر تبدیل دو میلگرد با قطر متفاوت را به یک میلگرد یکپارچه تبدیل می کند. 

گروه صنعتی کوپلرسازان، این کوپلر را برای میلگرد سایز 20 تا 40 تولید می کند.

کوپلر انتهایی در صتعت ساخت و ساز

کوپلر انتهایی برای افزایش فضای بتن ریزی و کاهش تراکم میلگرد مخصوصا در شرایطی چون اتصال تیر به ستون‌ استفاده می ‌شود. این کوپلر به جای خمیدن میلگردها یا خم انتهای آرماتور رایج شده است و امکان استفاده آسان‌تر از آرماتور را فراهم می ‌کند.

گروه صنعتی کوپلرسازان، این کوپلر را در سایز های 16 تا 50 تولید می کند، در ضمن امکان تولید سفارشی اتصالات مکانیکی با طول و گام های خاص نیز فراهم می باشد. 

کوپلر جوشی

 کوپلر جوشی نوعی اتصال محکم و قابل اطمینان را میان سازه بتنی و قطعات فلزی فراهم می کند. عمومی ترین کاربرد کوپلر جوشی در مواردی است که میلگرد انتظار کوتاه‌تر از حد انتظار است.  بدین صورت که یک سمت کوپلر به قطعه فلزی جوش داده می شود و از طرف دیگر،  برای قرارگیری آرماتور داخل کوپلر استفاده می گردد. 

گروه صنعتی کوپلرسازان این نوع کوپلر را برای میلگرد سایز 16 تا 50 تولید می کند، هر چند توصیه می‌شود از کوپلر جوشی برای آرماتورهای با سایز بیشتر از 25 میلیمتر استفاده گردد.

کوپلر پیچی در صتعت ساخت و ساز

 

یک نوع کوپلر قفل‌شونده با پیچ است که برای اتصال محکم میلگردها به کار می ‌رود. این کوپلر بدون نیاز به رزوه کاری نصب می‌ شود و مناسب شرایط خاص مانند اشتباه محاسباتی و کم شدن طول میلگرد در سازه است. 

گروه صنعتی کوپلرسازان، این کوپلر را در سایز های 16 تا 50 تولید می کند، همچنین امکان تولید سفارشی اتصالات مکانیکی با طول و گام های خاص نیز فراهم می باشد.


چرا استفاده از روش کوپلینگ در ساخت و ساز عاقلانه است؟

استفاده از کوپلر میلگرد، به دلایل بسیاری، باعث بهبود و سرعت بخشیدن به فرآیند ساخت و ساز می شود. این قطعه مکانیکی، در زمان و هزینه صرفه‌جویی و فرآیند آرماتوربندی و اتصال میلگردها را سریع‌ تر و آسان ‌تر می ‌کند. همچنین، عدم نیاز به جوشکاری برای وصله کردن میلگردها، از دیگر مزایای استفاده از کوپلر است.
کوپلر، اتصالات سازه ‌های پیش‌ساخته را آسان‌تر و منظم ‌تر می ‌کند و به کمک جرثقیل، انتقال و نصب این سازه ‌ها را ساده ‌تر می ‌سازد. از طرفی فرایند کوپلینگ میلگرد باعث کاهش مصرف میلگرد و در نتیجه کاهش هزینه‌ های ساخت می‌ شود.
تنوع کوپلرها، استفاده آسان از آن ها را در تمام قسمت‌ های بتن فراهم می ‌کند و باعث کاهش ازدحام میلگردها در محل‌ های خمکاری می ‌شود. بنابراین کوپلرها، قطعاتی هستند که انسجام سازه را بیشتر می ‌کند و اطمینان کار را افزایش می ‌دهد.
به طور کلی، استفاده از کوپلر میلگرد، بهبود عملکرد و کارایی ساخت و ساز را تضمین می‌ کند و باعث کاهش هزینه‌ ها و افزایش بهره‌ وری می ‌شود.

روش کوپلینگ با روش اورلپ چه فرقی دارد؟

استفاده از کوپلر میلگرد، به دلایل فنی و عملیاتی، مقاومت و استحکام اتصالات را حدود ۲۵ درصد بیشتر از روش اورلپ فراهم می‌ کند. در روش اورلپ، نیاز به تعداد زیادی میلگرد نازک با تراکم بالا است که باید کنار یکدیگر قرار گیرند، در حالی که در استفاده از کوپلر، از میلگرد های ضخیم و مقاوم استفاده می‌ شود که منجر به سبک شدن سازه و کاهش قطر ستون ‌ها می‌ شود.

اتصالات استفاده شده در روش کوپلینگ، کوتاه‌ تر از روش اورلپ است که باعث کاهش نسبت فولاد و میلگرد نسبت به بتن می ‌شود. همچنین، استفاده از کوپلر به سادگی در تمام نقاط سازه امکان‌ پذیر است، در حالی که روش اورلپ نیازمند رعایت آیین ‌نامه‌ ها و دستورالعمل‌ های خاص برای اتصالات میلگرد است.

مزایای کوپلر در صنعت ساخت و ساز

از جمله مزایای استفاده از کوپلر در صنعت ساختمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. افزایش سرعت و کارایی: استفاده از کوپلر باعث افزایش سرعت و کارایی در اتصال میلگردها می‌شود. این قطعه مکانیکی به راحتی نصب می‌شود و نیاز به جوشکاری و صرف زمان برای اتصال میلگردها را کاهش می‌دهد.

2. افزایش مقاومت: کوپلر باعث افزایش  مقاومت اتصال میلگردها می شود و پایداری و استحکام بیشتر سازه را به همراه دارد.

3. کاهش هزینه: استفاده از کوپلر منجر به کاهش هزینه‌های نصب و جوشکاری میلگردها می‌شود. همچنین، این قطعه زمان نصب و اجرای پروژه را کم می کند می‌ کند که در نهایت هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

4. زیبایی و تناسب با طرح‌های معماری: استفاده از کوپلر منجر به زیبایی بیشتر و تناسب سازه با طرح‌های معماری و نقشه‌های اجرایی می‌شود. این قطعه به صورت استاندارد و منظم در سازه قرار می‌گیرد و زیبایی آن را افزایش می‌دهد.

5. قابلیت تنظیم و تعویض: با استفاده از کوپلر، امکان تنظیم طول و جهت میلگردها و تعویض آن‌ها بدون آسیب به سازه فراهم می‌شود.

پروژه های اقتصادی با محصولات کوپلرسازان 

شما در این مطلب با گروه صنعتی کوپلرسازان همراه بودید. با توجه به مزایای روش کوپلینگ که در این مقاله به آن اشاره شد استفاده از انواع کوپلر در صنعت ساختمان بسیار مفید و اقتصادی است و به بهبود عملکرد و استحکام سازه‌ها کمک می‌کند. تیم کوپلرسازان آماده ارائه مشاوره ه فنی در زمینه خرید کوپلر و خرید دستگاه رزوه زن میلگرد و سایر محصولات این مجموعه به شما مشتریان گرامی است. 

گروه صنعتی کوپلرسازان سال هاست در زمینه تولید زنجیره کامل کوپلینگ شامل تولید آچار کوپلر، تولید انواع کوپلر میلگرد (از جمله کوپلر استاندارد، کوپلر چپ و راست، کوپلر تبدیلی، کوپلر انتهایی، کوپلر جوشی، کوپلر پیچی) و تولید دستگاه رزوه میلگرد به صورت حرفه ای فعالیت می کند و خدمات باکیفیت و قابل قبولی به صنعتگران، مهندسین، پیمان کاران و مشتریان خود در سرتاسر ایران ارائه می دهد.

5/5 - (1 امتیاز)
اگه خوشت اومد به اشتراک بزار!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *